Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bokor Ákos interjú

2010.07.16

 

"Uborkaszezon" van, a játékosok - már aki nem válogatott - pihennek, ilyenkor a szak- és klubvezetés dolgozik. A feladat adott, a csapat kialakítása, s az anyagi háttér megteremtése a következő évadra. Ennek kapcsán beszélgettünk Bokor Ákos ügyvezetővel.

- Már "csak" két hely kiadó a keretben, két légiós, egy külföldi irányító és center hiányzik. Gondolom, elégedett vagy azzal, hogy a keret kialakítása áll a következő szezonra. Hogy áll a két hiányposzt betöltése, próbálja minél előbb kialakítani a teljes keretet a szak- és a klubvezetés, vagy most nem kapkod?

 - Elégedett vagyok, különösen azért, mert a teljes magyar magot egyben tudtuk tartani. A mai világban ez korántsem könnyű feladat, még a bajnok sem tudta megtartani meghatározó játékosait, de hasonlóan járt a Paks csapata is, pedig mindkettőjüknek nagyobb mozgástere és anyagi lehetősége van, mint nekünk. Brooks szerződésének folytatása is siker, különösen annak fényében, hogy több ajánlata is volt. Eddig minden az elképzeléseink szerint alakul, remélem, hogy tovább is így folytatjuk. Nem elhanyagolható tény, hogy eddig minden játékosra Meszlényi Róbert mondta ki az igent, nem kellett megalkudnunk egy poszton sem.  Jelenleg már van kiszemeltünk az irányító posztra, a szerződéstervezetet is kiküldtük, amennyiben mellettünk dönt, akkor csak a center a kérdés. Úgy gondolom, hogy az ő esetében kivárunk augusztusig, mert az árak most még nagyon magasak.

- Az utóbbi két évadban az SKC költségvetéséhez, anyagi lehetőségeihez képest erőn felül teljesített, az előző évadbeli szereplés pedig annak fényében - s erről még nem nagyon beszélgettünk - különösen dicséretes, hogy a klub a szezon előtt elveszítette a névadó szponzorát, a sörgyárat. Az idei, az előző évadbelit is messze felülmúló szereplés - újfent paly-off és négy közé jutás a Magyar Kupában - hatására megpezsdült-e valami a következő évre esetleg támogatások, szponzorálás terén?

- Sajnos nagyon sok „pezsgésről” nem beszélhetek, a magyar gazdaság csak most áll talpra, talán érezhető lesz a hatása a sportfinanszírozás terén is. Addig próbálunk mi is talpon maradni, de jelentős változás a költségvetésünkben nem várható.

- Öt látványsportágat - köztük a kosárlabdát - az új kormány tervei szerint az eddigieknél jóval kedvezőbb adózási feltételek mellett lehet támogatni. Ez - részben, mint MKOSZ-elnökségi tagot is kérdezlek - mit jelenthet a sportágnak, s mit az SKC-nak?

- Csak jót jelenthet, hiszen az adókedvezmények azt jelentik, hogy a társasági nyereségadóból, amelyet így is, úgy is be kell fizetni, egy részt a sportegyesületek, sportvállalkozások finanszírozására lehet fordítani, azaz „megcímkézni.” Erre könnyebben kaphatóak a nyereséges cégek, mint a szponzorálásra, ezért azt várom, hogy jelentős mennyiségű pénz áramlik a látványsportokba, és ha nem is azonnal, de belátható időn belül fejlődni fog a létesítményhálózat, nemzetközi szinten is elfogadható sportcsarnokainak lesznek. Emellett a csapatok is erősödhetnek és lassan visszakerülhetünk a nemzetközi vérkeringésbe, azon belül is az elitbe. És hogy mit jelenthet ez az SKC-ank? Remélem, hogy stabilabbá válhat a hátterünk és visszaszerezhetünk olyan támogatókat, akiket a gazdasági válság és megszorítások miatt elvesztettünk

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.