Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Braniszlav Dzunic interjú

2010.07.12


Pár hete már Fehérváron dolgozol, egyéni képzéseket tartasz. Láttad már a játékosokat, mi volt az első benyomásod?

Az egyéni képzéseken Hendlein Roland és Hanga Ádám vettek részt. A fiatalokra voltam kíváncsi, az U20-as bajnoki döntő megnyerése azt jelenti, hogy van jó utánpótlás, és játékosok akikkel érdemes foglalkozni. Mindig kényes kérdés, hogy ezekből a fiatal tehetséges játékosokból mi lesz felnőtt korukra. A fiatalok nagyon pozitív benyomást tettek rám. Van néhány játékos akit ismerek. Jó magyar magot sikerült összehozni.

Mik a tervek a csapatépítés területén?

Elsődleges a külföldi játékosok kiválasztása, hiszen a magyar mag már kialakult és várhatóan véglegessé vált Hendlein Roli leigazolásával. Ha megvannak a külföldi játékosok akkor tudunk csak teljes munkát végezni, de ezzel ráérünk, messze van még a bajnoki rajt.

Várhatóan mikor kezdi a csapat a felkészülést?

Augusztus 16-án kezd a csapat Fehérváron. Sok játékosunk ekkor még a felnőtt és utánpótlás válogatottnál lesz. Személyesen augusztus 30-tól vezetem a felkészülést, addig az edzésterveim alapján készülnek majd a játékosok a másodedző vezetésével. A tornák és felkészülési mérkőzések programja most készül.

Ma kezdődik a válogatott program. A mostani sorozatban nem lesz majd kieső a csoportból és az EB döntő létszámát is növelik (16-ról 24-re). Hogyan látod a magyar csapat esélyeit a 2013-as EB döntőbe jutással kapcsolatban?

Nagy álmunk bekerülni az EB döntőbe, így hogy több csapat lesz matematikailag nagyobb az esélyünk. Fontosabb feladatok előtt állunk most a válogatottnál, hiszen teljesen új csapattal kezdjük a selejtezőt. Rengeteg a fiatal játékos. Ha az ellenfeleket nézzük, papíron nem mi vagyunk az esélyesek. Úgy gondolom, hogy most nem az a kérdés, hogy nyerünk-e vagy nem vagy hogy mi lesz az eredmény. A lényeg az hogy valahogy el kell kezdeni építeni egy új csapatot, kipróbálni a fiatalokat éles helyzetben is. Tavaly úgy gondoltuk hogy elkezdtük ezt a munkát, de visszatekintve az elmúlt egy évre, ez nagyon kis lépés volt, hiszen ismét óriási változásokon ment át a válogatott. Nem lesz könnyű, de a változások most kedvezően alakultak számunkra. Nyugodt körülmények között lehet majd csapatot építeni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.