Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Foghíjas válogatottak készülnek az Eb-selejtezőkre

2010.06.27

A lemondások miatt foghíjas kerettel kezdi meg a felkészülést az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre a férfi és a női kosárlabda-válogatott.

A szövetség (MKOSZ) hétfői sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, a májusban megválasztott elnök kifejtette, hogy a nők számára a következő két év feladata lesz eljutni a kontinens legjobbjaihoz, míg a férfiaknál az Eb-mezőny 24 csapatosra duzzad, és megszűnik a B osztály.

 „Az elnökség várja a bírósági bejegyzést, de közben már elindítottunk egy háromhetes átvilágítási folyamatot, melynek során a megbízott ügyvédi iroda áttekinti a szerződéseket és a költségvetést. Hamarosan tisztábban látunk” – vázolta a szövetség helyzetét az MTI érdeklődésére a szolnoki polgármester.

Mészáros Lajos, a férfi csapat szakmai igazgatója közölte: a 2008-ban megkezdett program első fázisát sikerült végrehajtani, amikor tavaly a nemzeti együttes pótselejtezőn kivívta az európai A osztályban maradást.

„Idén a sérült Báder Márton és Németh István személyében meghatározó játékosok nélkül kezdjük meg a menetelést, ráadásul a három visszatérővel együtt kilenc új emberünk van a keretben – jelentette ki a szakvezető. – Mélyvízbe dobjuk a fiúkat, mert a hét felkészülési meccsünkön négy korábbi vb-döntős válogatottal csapunk majd össze.”

A női együttest irányító Székely Norbert azonban csak most kezdi meg az építkezést.

A női válogatott egy szombathelyi négyes tornán találkozik többek között a 2006-ban vb-aranyérmes, legutóbb olimpiai második ausztrál csapattal, majd Kassán a brazilokkal is összeméri erejét.

Szalay Ferenc bejelentette, hogy a Szolnokon esedékes négy Eb-selejtezőre ingyenes lesz a belépés, és a csarnokban gyűjtést szerveznek a közelmúltbeli árvíz károsultjainak javára.    

KOSÁRLABDA, EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ 

FÉRFI VÁLOGATOTT

KERET: Cseh György, Harazin Tamás, Fodor Márton (Szolnoki Olaj), Csorvási Milán, Wittmann Krisztián (Kecskemét), Hanga Ádám, Keller Ákos (Albacomp), Horváth Ákos (Atomerőmű), Molnár András, Szabó Zsolt (Sopron), Hendlein Roland, Soós Gábor, Vojvoda Dávid (Kaposvár), Tóth Gergely (MJUS-Fortress Körmend), Lóránt Péter (Burgos), Tóth Ádám (Zalakerámia-ZTE KK)

FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM

július 8-10.: négyes torna Bormióban (Olaszország, Jordánia, Irán, Magyarország)

július 17.: Magyarország-Grúzia (Szombathely 17 ó)

július 23-25.: négyes torna Portugáliában (Portugália, Brazília, Angola, Magyarország)

augusztus 2.: Magyarország - Nagy-Britannia, Szolnok 19 ó

augusztus 5.: Macedónia-Magyarország, Szkopje 20:45 ó

augusztus 8.: Magyarország - Bosznia-Hercegovina, Szolnok 19 ó

augusztus 11.: Ukrajna-Magyarország, Lviv 18 ó

augusztus 17.: Nagy-Britannia - Magyarország, Birmingham 20:30 ó

augusztus 20.: Magyarország-Macedónia, Szolnok 19 ó

augusztus 23.: Bosznia-Hercegovina - Magyarország

augusztus 26.: Magyarország-Ukrajna, Szombathely 19 ó

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-----

(valaki, 2010.06.29 19:04)

Remélem eljutok legalább az egyikre !!!!!!!!! :P