Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Semmilyen bajnokságban nem indul a dombóvári férficsapat

2010.09.17

Felmondta a dombóvári önkormányzat a DVMSE Kosárlabda Kft.-vel kötött 9,5 millió forintos támogatási szerződést, a DVMSE-csarnok felújítására folyósított egymillió forintot pedig a jegybanki alapkamat kétszeresével kell megfizetnie a kft.-nek.

"Az egymilliós támogatásról januárban kötött szerződést az önkormányzat a kft.-vel a sportcsarnok építési engedélyeknek megfelelő átalakítására; az összeg visszafizetéséről a város képviselő-testülete azután döntött, hogy a sportcsarnok nem kapott működési engedélyt" - olvasható a dombóvári önkormányzat honlapján.

A létesítményt idén februárban azért záratta be a város, mert a szakhatóságok nem hosszabbították meg a korábbi, ideiglenes engedélyt. A hatóságok azt kifogásolták, hogy a lelátó alá tervezett öltözők nem készültek el, illetve, hogy a vendégszurkolók számára nem épült vizes blokk. A cég akkori vezetője, Börcsök Imre májusban az MTI-nek azt mondta, hogy várhatóan június végére befejeződik a munka, és az 1200 fős kosárlabdacsarnok végleges használatba vételi engedélyt kap. Ez azonban szeptemberre sem történt meg.

Kormos László, a kft. jelenlegi képviselője az önkormányzati döntés után az MTI-nek elmondta: az átalakítás befejezéséhez egy kisebb összeg hiányzott, így a létesítmény nem felelt meg a tűzoltóság feltételeinek.

A támogatási szerződés megszüntetését egyébként a kft. kezdeményezte, miután a Dombóvári Kosárlabda Club elvesztette indulási jogát a 2010-11-es idényben az élvonalbeli bajnokságban. A sportági szövetség azért utasította el a klub nevezését, mert nem rendezte tartozásait korábbi edzőjével és egy játékossal szemben. Kormos László jelezte: a kft. öncsődöt jelent, a tulajdonosok pedig úgy döntöttek, hogy a DKC semmilyen bajnokságban nem kíván indulni.

A dombóvári képviselő-testület az idei támogatásból fel nem használt 4,5 millió forintból 1,5 milliót a sportcsarnok befejezésére, hárommillió forintot pedig a Dombóvári Kosárlabda Suli Egyesület számára ítélt meg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.