Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Simán nyert az Alba

2010.11.07

 

Nagy iramban kezdte a mérkőzést az Albacomp. A Szeged kérte ki az első időt 7:0-nál, de ez nem oldotta meg a problémájukat, hiszen pár perc múlva már 13:0 volt az eredményjelzőn. Az ötödik percben kezdett éledezni Fodor Péter együttese, Drahos Gábor tripláival pedig nyolc pontig sikerült felzárkózniuk. Mindkét csapat hullámzó teljesítménnyel jutott el a negyed végéig, összességében pedig a fehérváriak játéka volt a meggyőzőbb, így 30-20 lett a játékrész vége.

A második etapban a hazai csapat remek kontráival, villámgyors letámadásaival, míg a Szedeák jó dobóformájával szerezte pontjait. A negyed feléig felváltva estek a pontok, így a különbség nem változott. A negyed második felétől azonban kezdett meglépni az Albacomp. 53-34 lett a félidei eredmény.

Nem engedte ki kezéből az Albacomp a harmadik negyedben sem a mérkőzés irányítását. A Szedeák dobóformája azonban kitartott ebben a negyedben is, így "egálos" negyedet sikerült kiharcolniuk. 72-53-mal fordultak a hajrára a csapatok.

Az utolsó negyedben is szigorúan védekezett az Alba, támadásban pedig továbbra is jól muzsikáltak Hangáék. Így ezt a negyedet tíz ponttal, a találkozót pedig 99-77-re nyerték.

Csak néhány adat az Albacomp játékosairól...

Hanga Ádám 20 pontig jutott, 2 lepattanót szedett és 5 gólpasszt adott. Simon Balázs 17 pontos lett, 4 lepattanójával és 10 gólpasszával 37 VAL-pontot szorgoskodott össze. Jonathan Jones a 18 pontjával és a 14 lepattanójával dupla-duplát ért el.
A vendégeknél Bryson McKenzie volt a legeredményesebb: 16 pontot dobott a mérkőzésen.

Braniszlav Dzunic az Albacomp edzője: - Támadásban és védekezésben is azt játszottuk amit szerettünk volna, ezt a lendületet kell megtartani.

Fodor Péter a Szeged edzője: - Egyértelmű, hogy nem mi voltunk a meccs esélyesei kár, hogy a játékvezetői döntéseken is meglátszott. Sok is volt nekünk ez a három meccs egymás után. Gratulálok az Albacompnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.