Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Végül Byron Scott megy a Cavaliersbe

2010.07.02

A 2008-ban az év edzőjének választott Byron Scottot nevezték ki a észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Cleveland Cavaliers trénerének. Scott elődje, Mike Brown azért kényszerült távozni posztjáról, mert a végső győzelemre legesélyesebbnek tartott, alapszakasz győztes csapatával már a rájátszás második körében kiesett.

A 49 éves szakembernek nem lesz könnyű dolga, ugyanis a legutóbbi két alapszakasz legjobbjának (MVP) választott LeBron James szabadügynökké vált, és már az átigazolási időszak csütörtöki első napján rengeteg klub megkörnyékezte.

"Eddig minden megfelelően alakul, nekem és a csapatnak is - nyilatkozott Scott. - Izgatottan várom, hogy elkezdjük a munkát és tovább írjuk azt a sikertörténetet, amit a Cleveland az utóbbi években megkezdett."

A játékosként a Los Angeles Lakers-szel három bajnoki címet nyert sportoló, 2002-ben és 2003-ban döntőbe vezette a New Jersey Netset. A tréner 2008-ban a legjobb edzőnek kijáró trófeát is bezsebelte, amit a New Orleans Hornetscel elért klubrekordot jelentő 56 győzelemmel érdemelt ki.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.